Welke microfoon heb ik nodig om te vloggen?

De beste microfoon voor je vlog is er niet. Dit hangt heel erg van de omstandigheden af waarin je filmt. Je kunt de ingebouwde microfoon van je telefoon of camera gebruiken. Dit is in veel gevallen prima.
Als je de opname van je geluid wilt verbeteren kun je ook een aparte microfoon gebruiken. Deze kun je aansluiten op je telefoon of vlogcamera.

De meeste vloggers gebruiken deze drie soorten microfoons:

Een enkele microfoon

Stacks Image 78

Een losse (richt) microfoon op je vlogcamera

Als er niet te veel omgevingsgeluid is, kun je deze microfoon prima gebruiken om jouw stem op te nemen.
Stacks Image 153

Een dasspeld of lavalier microfoon

Deze kun je bij de persoon die je interviewt, opspelden. Je kunt deze microfoon ook bij jezelf op doen. Deze gebruik je om heel precies de stem van één persoon op te nemen.
Stacks Image 132

Een handmicrofoon

Als je een interview doet kun je een handmicrofoon gebruiken. Deze microfoon kun je ook gebruiken als je in een rumoerige omgeving bent. Hij neemt namelijk vooral het geluid op wat dichtbij de microfoon is.

Meerdere microfoons

Als je meerdere microfoons tegelijk wilt gebruiken dan kan dat natuurlijk ook.
Voor je telefoon kun je dan gebruik maken van een breakout box, bijvoorbeeld de Røde SC6.

Als je een losse vlogcamera gebruikt, dan hangt de wijze van aansluiten af van je camera. Als je vragen hebt hierover neem dan gerust contact met ons op!
Stacks Image 199

Deze website maakt gebruik van cookies
Deze noodzakelijke en statistiek-cookies helpen om de site goed te laten draaien en te verbeteren. Lees meer in onze privacy-verklaring.