Wat heb ik nog meer nodig om te vloggen

Je kunt het zo gek maken als je wil. Stabilizers, selfiesticks, drones; alles waar een goede camera op zit kun je gebruiken bij de productie van je vlogs.
Hieronder noemen we de meest gebruikte hulpmiddelen.

Vlog statief

Om je beelden stabiel te maken gebruik je een statief. Daardoor beweegt je camera niet en voorkom je dat je kijker zeeziek wordt van je vlog. Zowel beginners als gevorderden kunnen gebruik maken van een statief. Er zijn heel veel soorten statieven. We noemen er hier twee:
Stacks Image 33

De driepoot

Dit is een statief zoals je dat kent. Je camera staat op een vaste plek en jij hebt je handen vrij.
Een geschikt statief hoeft niet duur te zijn. Ook op een goedkoop statief staat je camera vast.
Stacks Image 52

Schouderstatief

Wil je met je camera op pad om te vloggen, maar toch zorgen dat je beelden stabiel zijn? Gebruik dan een schouder statief, zo ben je mobiel, maar worden je beelden toch minder schokkerig.

Aan een schouderstatief kun je ook andere apparatuur bevestigen zoals een zender, een microfoon en licht. Sommige schouderstatieven kun je ook neerzetten om je handen vrij te hebben.

Lampen

Vlog je vaak in omstandigheden waar het donker is, gebruik dan een lamp. Dit kan de ingebouwde lamp zijn van je camera, maar ook een losse lamp is niet heel ingewikkeld om te bedienen.

Er zijn heel veel soorten lampen. Welke voor jou de beste is hangt af van jouw stijl van filmen. Kies in ieder geval een lamp die dezelfde kleur heeft als daglicht.
Stacks Image 70
Stacks Image 72
Stacks Image 74
Stacks Image 76
Als je vragen hebt: mail ons eens. We helpen je graag om apparatuur te kiezen die voor jou het meest geschikt is.
Stacks Image 91

Deze website maakt gebruik van cookies
Deze noodzakelijke en statistiek-cookies helpen om de site goed te laten draaien en te verbeteren. Lees meer in onze privacy-verklaring.