Promotie van je vlog

Promoot je vlogs actief. Naast de informatie die je aan je kanaal en je video toevoegt, kijken zoekmachines ook naar hoe populair je video is. Hoe meer views, likes, comments en abonnees op je kanaal, hoe beter. Om de aandacht voor je vlog te vergroten kun je meerdere dingen doen. Hier volgen de drie belangrijkste tips om je vlogs effectief te promoten.
1

Gebruik social media

Zet aparte social media accounts op voor je vlog. Gebruik deze om je vlogs te promoten en om met je kijkers in gesprek te gaan. Niet alleen zenden, maar ook reageren op je kijkers is het devies.
Stacks Image 371
2

Gebruik je website

Embed je vlog’s op je website en stimuleer anderen jouw video’s ook op hun website te plaatsen.
Stacks Image 386
3

Post op meerdere social media accounts

Post je vlog op elk social media account apart. Een op Facebook geposte video krijgt bijvoorbeeld voorrang van Facebook boven een link naar een video op YouTube.
Stacks Image 503
4

Gebruik je netwerk om je vlog te promoten

Vraag je netwerk je vlog accounts te liken, tag relevante connecties in berichten of breng je vlog bij ze onder de aandacht. Als jouw vlog interessant is voor mensen uit je netwerk dan wordt jouw vlog ook bij hun connecties onder de aandacht gebracht.
Stacks Image 526
5

Eindig met een call to action

Eindig elke video met een call to action en vraag kijkers zich op je kanaal te abonneren, je video te liken of om op je site te kijken.
Stacks Image 401
We hopen dat dit artikel je heeft geholpen om je vlog effectief te promoten. Lees ook ons artikel over zakelijk vloggen. Uiteraard zijn we je graag van dienst. Neem gerust contact met ons op.
Stacks Image 469

Deze website maakt gebruik van cookies
Deze noodzakelijke en statistiek-cookies helpen om de site goed te laten draaien en te verbeteren. Lees meer in onze privacy-verklaring.