Tips voor vloggers

Onze 7 korte tips voor een goede en succesvolle vlog.
Tips!
Stacks Image 309
1

Zorg voor een leuk begin

Zorg voor een prikkelend begin zodat je kijker nieuwsgierig wordt naar de rest van je video.
Stacks Image 58
2

Ondertitel je vlog

Voeg altijd ondertiteling toe. Dit is goed voor je SEO en vindbaarheid van je video.
Lees ook ons artikel over de 5 redenen waarom je je YouTube video zou moeten ondertitelen.
Stacks Image 80
3

Maak geen directe reclame

Maak je vlog over onderwerpen die je klanten interessant vinden. Maak geen directe reclame voor je product of dienst. Als je kijkers denken dat ze naar een reclamefilm aan het kijken zijn, dan is de kans groot dat ze afhaken.
Voor een verkoper van fietsen is bijvoorbeeld een vlog over het afstellen van een rem effectiever dan een promo video over de nieuwste modellen.
Stacks Image 113
4

Wees kort en bondig

Blijf in je uitleg bij de belangrijkste punten die je wil vertellen en hou je vragen kort. Een lengte van je vlog van 3 tot 4 minuten is ideaal. Dan kun je de meeste informatie kwijt, maar vraagt je niet te veel van je kijker.
Stacks Image 140
5

Creëer een relatie met je kijker

Als vlogger win je je kijkers één voor één. Praat tegen je kijker. Reageer op vragen die je hebt gekregen. Het is niet alleen zenden, zoals bij televisie, maar ook ontvangen. Je kijker komt terug als deze zich persoonlijk aangesproken voelt.
Stacks Image 154
6

Kies onderwerpen die jouw klanten boeien

Jouw potentiële klanten verleid je om naar je vlogs te kijken door onderwerpen te kiezen waar zij in geïnteresseerd zijn. Zo creëer je aandacht voor jouw bedrijf en weten deze nieuwe klanten ook de weg naar jou te vinden.
Stacks Image 168
7

Voeg een call to action toe

Aan het einde roep je de kijker op om iets te doen. De call to action. Je vraagt de kijker om de video te liken of zich te abonneren op je kanaal. Dat is belangrijk, want zo krijgt je kijker de volgende keer een seintje als je weer een video online zet.
Ook kun je natuurlijk de kijker attent maken op je bedrijfswebsite.
Stacks Image 182
Stacks Image 40
Hopelijk hebben deze tips je geholpen. Natuurlijk kun je altijd contact met ons opnemen als je hulp nodig hebt.

Deze website maakt gebruik van cookies
Deze noodzakelijke en statistiek-cookies helpen om de site goed te laten draaien en te verbeteren. Lees meer in onze privacy-verklaring.