De titel van je vlog

Een goede titel voor je vlog helpt uitstekend om je vlog beter vindbaar te maken. De juiste titel laat je vlog meer opvallen, vertelt wat over de inhoud en verleidt tot klikken!

De beste titel voor je vlog bepalen

Een goede titel kan ervoor zorgen dat kijkers je vlog gaan bekijken en er niet voorbij scrollen. Gebruik titels die de inhoud van je vlog goed weergeven. Maak potentiele kijkers nieuwsgierig met een originele titel of vertel in het waar je video over gaat.
Het is belangrijk dat de titel de inhoud goed weergeeft, zodat gebruikers blijven kijken. Als je vlog niet aan hun verwachtingen voldoet en ze de video niet afkijken, daalt je kijkersloyaliteit. Dan wordt je video minder snel aanbevolen op YouTube.
Tips voor een goede titel
1

Houd je titel kort (maximaal 60 tekens) en zet de belangrijkste informatie vooraan.

Google indexeert de titel van je vlog en vindt de eerste woorden het belangrijkst. Zet daarom je relevante keywords vooraan.
Lees meer over SEO voor video.
2

Zet afleveringsnummers en branding achteraan.

Ook hiervoor geldt: Google vindt de eerste woorden van je titel het belangrijkst. Je afleveringsnummer of merk zijn niet de ekeyowrds waar nieuwe kijkers op zoeken.
3

Controleer of je titels niet worden afgekapt bij aanbevolen video's, in de zoekresultaten of op mobiele apparaten.

Maak je titel niet langer dan nodig en controleer of hij volledig leesbaar is in bijvoorbeeld de lijst met aanbevolen video's.

Waarom horen titels en thumbnails bij elkaar?

Thumbnails en titels vertellen een samenhangend verhaal dat kijkers ertoe verleidt te klikken en te kijken.
Samen zijn ze het uithangbord voor je inhoud en trekken nieuwe kijkers aan. Zowel met de thumbnail als met de titel beloof je de kijker iets. Dat zul je in de video moeten nakomen.
Lees daarom ook ons artikel over het kiezen van een goede thumbnail.
Stacks Image 149

Deze website maakt gebruik van cookies
Deze noodzakelijke en statistiek-cookies helpen om de site goed te laten draaien en te verbeteren. Lees meer in onze privacy-verklaring.