Handleiding ondertiteling toevoegen op Facebook

Met deze eenvoudige stap voor stap handleiding upload je je video naar Facebook en voeg je je eigen ondertiteling toe zodat deze geïndexeerd wordt door Google en YouTube.

Uploaden van een video op je profiel en ondertiteling toevoegen:

Stap 1
Stacks Image 252
Klik op Foto/video boven aan je tijdlijn of het nieuwsoverzicht.
Selecteer je video op je computer en klik vervolgens op Delen. Facebook gaat nu je video verwerken.
Stap 2
Stacks Image 254
Je krijgt een Melding als je video verwerkt is en klaar is voor weergave.
Klik op deze melding.
Stap 3
Stacks Image 256
Klik onder de video op Opties en kies Deze video bewerken.
Stap 4
Stacks Image 258
Klik bij Onderschriften onder SRT-bestanden uploaden op Kies bestand en selecteer het juiste .srt-bestand op je computer.
Klik op Opslaan
Als je ondertiteling in meerdere talen wilt toevoegen, herhaal je stap 2 t/m 4 voor elke extra taal die je wilt toevoegen.

Ondertiteling toevoegen aan een video op je pagina

Stap 1
Stacks Image 318
Klik bovenaan de tijdlijn van je pagina op Meer en selecteer Video’s.
Stap 2
Stacks Image 327
Ga met je muis naar de rechterbovenhoek van de thumbnail van je video en klik op Bewerken of verwijderen en selecteer Deze video bewerken.
Stap 3
Stacks Image 336
Klik onder de video op Opties en kies Deze video bewerken.
Stap 4
Stacks Image 345
Klik bij Onderschriften onder SRT-bestanden uploaden op Kies bestand en selecteer het juiste .srt-bestand op je computer.
Klik op Opslaan
Als je ondertiteling in meerdere talen wilt toevoegen, herhaal je stap 2 t/m 4 voor elke extra taal die je wilt toevoegen.

Instellingen

Als mensen je video bekijken zonder geluid, dan zien ze automatisch ondertitels. Als je video wordt bekeken met geluid dan moeten de ondertitels worden inschakelen om ze te zien. De taal waarin mensen ondertiteling zien, wordt bepaald op basis van hun voorkeurstaal op Facebook.

Ondertiteling verwijderen van Facebook

Stacks Image 374
1. Klik op je video om deze groter te maken.
2. Klik bij de video op .
3. Kies 'Video bewerken'.
4. Klik bij 'Onderschriften' op naast het .srt-bestand dat je wilt verwijderen.
5. Klik op 'Opslaan'.
Stacks Image 379

Deze website maakt gebruik van cookies
Deze noodzakelijke en statistiek-cookies helpen om de site goed te laten draaien en te verbeteren. Lees meer in onze privacy-verklaring.